impero

Heel wat leerkrachten maken graag gebruik van de computerlokalen op school. Toch zijn er ook veel leerkrachten of docenten die op die manier uit hun comfortzone worden getrokken. Leerlingen zitten namelijk allemaal achter een computer en het is moeilijk om in de gaten te houden wie wat aan het doen is op zijn of haar toestel. Leerkrachten hebben graag controle, zonder ergens achteraan in de klas te moeten staan. Niet evident denken sommige lesgevers, maar er is wel degelijke een zeer goede oplossing op de markt. Signpost is namelijk een partner van Impero. Dit is Classroom Management Software, met andere woorden: software om te kunnen controleren wie wat aan het doen is, maar ook om gemakkelijk opdrachten uit te sturen, te verzamelen, etc.


CONCRETE MOGELIJKHEDEN IN DE KLAS

Door gebruik te maken van Impero kan de leerkrachten het computergebruik in de klas veel aangenamer maken. Er is de mogelijkheid om de schermen van leerlingen te zien, maar ook het eigen beeldscherm met de studenten te delen. Zo heeft iedereen meteen hetzelfde beeld, wat het ook gemakkelijker maakt om de les te volgen. Ook taken en toetsen kunnen digitaal uitgestuurd en verzameld worden door de leerkracht met deze software. Wanneer leerlingen bezig zijn met zaken die eigenlijk niet toegelaten zijn, kan er ook een melding worden verstuurd naar de leerkracht, zodat die gewaarschuwd is en de leerling hier even op kan aanspreken.

OOK PRIMA SOFTWARE VOOR NETWERKBEHEERDER

De mogelijkheden van Impero beperken zich niet enkel tot klasgebruik. De software bevat namelijk ook de features om netwerkbeheer en energiemanagement te doen. Er kan vanop afstand een toestel worden overgenomen, waardoor de ICT-coördinator zich niet altijd hoeft te verplaatsen tot aan de locatie waar het toestel staat. Het is ook mogelijk de netwerkactiviteit discreet bij te houden, waardoor ook alle gebruikersactiviteiten zichtbaar zijn. Met Remote Control kunnen er overigens meerdere toestellen tegelijkertijd bestuurd en bekeken worden.

Het energiemanagementgedeelte is zeker ook interessant voor scholen. Hoe vaak gebeurt het dat 's avonds enkele computers nog steeds actief zijn en dat leerlingen of leerkrachten deze toestellen zijn vergeten af te sluiten? Door gebruik te maken van Impero kunnen de toestellen automatisch aan- en/of uitgezet worden op de tijdstippen die door de school worden gekozen. Dit is goed voor het milieu en de school bespaart op die manier heel wat geld.

De mogelijkheden van Impero zijn werkelijk eindeloos. Naast het energieverhaal biedt Impero ook de mogelijkheid nog om aan printermanagement te doen, waardoor ook hier de kosten gecontroleerd kunnen worden. Andere interessante features zijn: er kan gelimiteerd worden wat gebruikers effectief kunnen. Dit geldt niet enkel voor internetgebruik, maar ook voor progamma's en bestanden op het netwerk. Tot slot is ook Patch Management een enorme meerwaarde binnen Impero. De software kan namelijk beschermd worden door automatisch te scannen en te updaten.

IMPERO TESTEN?

Bent u als school geïnteresseerd in het gebruik van Impero en wil u de software graag eens testen? Dat kan perfect. Neem contact op met de verantwoordelijke voor uw school en onze medewerker zal u als school de nodige informatie geven omtrent het gebruik van Impero. Er kan dan ook een demo worden ingepland waardoor de school effectief de mogelijkheid heeft om de software uit te testen.