intel nuc

IT vindt steeds meer de weg naar onze lessen, maar dat maakt het voor scholen niet altijd gemakkelijk om bij te blijven. Leerplannen worden immers zodanig geschreven dat integratie van IT quasi niet meer weg te denken is, maar om dit volwaardig te integreren in een les heeft de school wel de accommodatie nodig. De meeste scholen zijn wel in het bezit van een computerlokaal, maar het is vaak moeilijk om een 'vrij' computerlokaal te strikken. Iedereen lijkt dit namelijk te willen gebruiken indien er geen les informatica aan de gang is op dat moment. Soms worden gewone klaslokalen voorzien van enkele toestellen achteraan de klas, maar door plaatsgebrek is dat vaak niet mogelijk. Steeds meer scholen denken daarom aan alternatieven. Een goed alternatief kan de Intel NUC zijn.

KLEINE PC, VEEL MOGELIJKHEDEN

Intel NUC, beter gekend als Next Unit of Computing, is een mini-pc die qua prestaties perfect te vergelijken is met de klassieke desktop zoals iedereen deze kent. Dit compact model vindt steeds vaker de weg naar klaslokalen. De specificaties van de NUC zijn zoals bij eender welke computer zelf te kiezen. Een desktop met een Intel i3-processor en 4 GB werkgeheugen kan bijvoorbeeld perfect in 'NUC-vorm' verkregen worden. De kleine vorm maakt het mogelijk om de computer bijvoorbeeld achteraan het scherm te monteren. Dit bespaart heel wat plaats en dat is zeker een troef in een klaslokaal dat vaak al zeer goed gevuld is.

ANDERE VOORDELEN

Een andere troef van de Intel NUC is dat het toestel zeer energiezuinig is. Bij de aankoop van een computer wordt meestal enkel gekeken naar de kost om het toestel aan te kopen, maar het bijhorende energieverbruik wordt vaak niet gekoppeld aan deze investering. Stel dat u een computerlokaal voorziet van 20 gewone desktops of 20 NUC's: het verschil zal u op het einde van het jaar duidelijk worden op de energiefactuur. Vaak storen leerkrachten en/of studenten zich ook aan het geluid dat een computer met zich meebrengt. Dit maakt het moeilijk om je te concentreren. De NUC dient veel minder te koelen en dat is een zaligheid wat de geluidsproductie in de klas betreft.

NUC UITTESTEN

Heeft u interesse in het systeem, maar wil u dit toch wel eens effectief testen? Dat kan perfect. Contacteer de verantwoordelijke voor uw school vrijblijvend voor een uitgebreide productdemonstratie of duiding rond het gebruik van een NUC. Er kan overigens ook een demotoestel worden voorzien, waarmee de school dan een tijdje aan de slag kan. Ook referenties van scholen die dit gebruiken, zijn te verkrijgen.

KLANTEN AAN WOORD

Klik hier om te lezen hoe onze klanten omgaan met NUC's.