papercut

Scholen geven jaarlijks heel wat geld uit aan printen en kopiëren. Zo moeten er voor de leerlingen cursussen en toetsen worden afgedrukt, maar dient er ook briefwisseling te worden voorzien en tal van andere paperassen. Een deel van dit kostenplaatje wordt meestal doorgerekend aan de leerlingen, maar voor de school zelf blijft er nog altijd een groot deel te betalen. Vaak wordt er ook onnodig veel geld uitgegeven, want er worden zaken verkeerd afgedrukt of naar de verkeerde printer gestuurd. Hierdoor worden ze dan vaak nog eens afgedrukt. Daarom beslissen steeds meer scholen het printgedrag in kaart te brengen. Dit kan perfect met de software van Papercut. Scholen hebben namelijk vaak veel toestellen en veel gebruikers. Controle is daarom een must.


WAT IS PAPERCUT JUIST?

Papercut is software die gebruikt kan worden om het printgedrag in kaart te brengen. Zo kunnen de kosten beter gecontroleerd worden, maar wordt ook onnodige papierverspilling voorkomen. Het is de software bij uitstek die scholen gebruiken om dit allemaal op te volgen. Signpost is dan ook trots dit product aan te kunnen bieden aan scholen. Door deze software te implementeren heb je tal van mogelijkheden als school. De school kan als het ware een printbeleid uitstippelen. De kosten zullen door deze software te gebruiken opmerkelijk dalen.

VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK

Scholen vragen zich af wat dit in de praktijk juist betekent. Hier kan u enkele concrete voorbeelden terugvinden. Vaak hebben scholen verschillende soorten printers. Bepaalde printers zijn beter om bijvoorbeeld een grote hoeveelheid af te drukken. Met Papercut kunnen grote bestanden automatisch naar die printer gepusht worden. Hierdoor wordt de kostprijs per pagina veel interessanter dan wanneer u dit bijvoorbeeld naar een kleine bureauprinter stuurt. Wat ook veel scholen doen, is automatisch pagina's recto verso laten afdrukken. Vaak drukken mensen ook pagina's af naar de verkeerde printer. Ze vergeten deze pagina dan af te halen en op het einde van de dag wordt deze print gewoon weggegooid. Meestal heeft de persoon in kwestie dan ook de pagina nog eens op een andere printer afgedrukt. Door Papercut te gebruiken, kan u instellen dat een pagina pas wordt afgedrukt wanneer de persoon die de opdracht verstuurd heeft, een code heeft ingegeven op het toestel dat voor deze print zal zorgen.

MAAK GEBRUIK VAN EEN BADGE

Tegenwoordig worden sleutels meer en meer vervangen door een badge. Iedere leerkracht heeft er dan één ter beschikking. Papercut maakt het ook mogelijk om deze badges te gebruiken in combinatie met de printers. Zo kan een leerkracht in plaats van zich aan te melden op een toestel gewoon inloggen door de badge te gebruiken. Zo worden de kopies aan de juiste persoon gekoppeld.

GEEF LEERKRACHTEN EN LEERLINGEN PRINTKREDIET

Vaak willen leerlingen of leerkrachten voor privédoeleinden ook zaken afdrukken. Via Papercut is het mogelijk om hen een bepaald printkrediet te geven dat eventueel oplaadbaar is. Zo worden de kosten van afdrukken meteen afgerekend en in kaart gebracht. Het gebeurt immers vaak genoeg dat mensen snel wat afdrukken op hun werk omdat het daar 'gratis' is. Ze vergeten echter dat de school of het bedrijf zelf wel moet betalen voor die afdrukken. Door te werken met zo'n krediet kan je dit als school verhinderen. Dit kan ook rechtstreeks worden verwerkt naar de boekhouding voor facturatie op de schoolrekening.

PAPERCUT OP UW SCHOOL?

Papercut is qua prijs zeer interessant, zeker in vergelijking met soortgelijke programma's. U kan als school steeds vrijblijvend een offerte aanvragen. Interesse in Papercut?
Twijfel dan niet om Birger te contacteren.