multipoint

Jaarlijks moeten scholen puzzelen met hun IT-budget om voor een zo goed mogelijke prijs de beste producten binnen te halen. De IT-infrastructuur is zeer belangrijk geworden binnen het Belgisch onderwijs. Toch zijn er heel wat mogelijkheden om het wat budgetvriendelijker te maken. Het is niet nodig om steeds volledige desktops en/of laptops aan te kopen. Een Multipoint is ook een zeer goede oplossing om een computerlokaal budgetvriendelijk in te richten. Signpost zet al jaren Multipoints in. Dit doen we zowel in het secundair- als het lager onderwijs. De Microsoft Multipoint oplossing vindt dan ook steeds vaker de weg naar de klaslokalen.

HOE WERKT HET?

Een Multipointoplossing bestaat uit Wyseclients, één of meerdere servers en de nodige software. De Wyseclients worden gemaakt door Dell, de servers worden voorzien door HP. Het gaat dus niet om een typische desktop met scherm. De desktops zijn hier vervangen door kleine clients die connectie maken met de bijhorende server. De connectie verloopt via het bekabeld ethernet netwerk. Er zijn dus geen afstandsbeperkingen tussen de servers en clients. Daardoor is het mogelijk om de clients in diverse klassen te installeren en te verbinden. Dat is makkelijk, handig en goedkoop. Een Wyseclient is ook nog eens zeer energiezuinig. Zo verbruikt het slechts 20 procent van wat een normale desktop normaal verbruikt (scherm niet meegerekend).

De software wordt reeds door Signpost vooraf geïnstalleerd en daardoor verliest de ICT-coördinator geen onnodige tijd aan het installeren en configureren van de software. Het is mogelijk om tot 20 clients aan te sluiten op één Multipointserver. De kracht van deze server (met eventueel extra geheugen) is voldoende om met al deze computers tegelijkertijd te surfen op het web en Office-toepassingen te gebruiken.

INTERESSANTE EXTRA INFORMATIE

Een school kan er ook voor kiezen om 2 servers naast elkaar te laten draaien. Op die manier kunnen nog meer clients met elkaar verbonden worden en wordt er redundantie (overtolligheid) gecreëerd. De Multipointoplossing is dan ook ideaal om te gebruiken voor basistoepassingen. Dit systeem wordt echter niet aangeraden bij het streamen van video's. Dit zal veel vragen van de servers waardoor het systeem serieus belast wordt.

MOGELIJKHEDEN MULTIPOINT


EEN MULTIPOINT OP UW SCHOOL?

Wil je zien dat, in tegenstelling tot andere gelijkaardige systemen, dit systeem echt performant werkt? Vraag dan een demonstratie. Contacteer de verantwoordelijke voor uw school vrijblijvend voor een uitgebreide productdemonstratie of duiding rond het licentiebeheer in verband met Multipoint. Er kan een demo gegeven worden met een demo opstelling (inclusief schermen), die uitgebreid getest kan worden.