Shutterstock 222048700 bewerkt

Aanbod Secundair onderwijs

Een basisbundel bestaat o.a. uit Intel McAfee Endpoint Security Suite, Microsoft Office 365 Pro Plus (of lagere versie), Microsoft Windows 10 Pro Academic Upgrade (of lagere versie), WeZooZ Academy, Adobe Creative Cloud, Kurzweil & Alinea of Sprint, Autocad, 3D Studio Max, Fusion 360, Inventor, Maya, Revid, Archicad, DreamSpark software, ...

Daarnaast is er ook vakspecifieke software inbegrepen voor o.a. wiskunde, STEM, Frans, aardrijkskunde, economie, ... Iedere gebruiker krijgt bovendien ook beheersoftware zoals Microsoft Windows Server met de bijhorende licenties om verbinding te maken met het netwerk van de school.

Tenslotte kunt u bijkomende softwaretitels toevoegen en deze slechts voor bepaalde groepen zichtbaar te maken.

Inhoud Academic Software secundair

De kostprijs wordt berekend op basis van het aantal gebruikers (zoweladministratieve medewerkers, leerkrachten en leerlingen). Academic Software hanteert de officiële telling van september die bekend wordt gemaakt door het departement Onderwijs.

Het Academic Software-platform is enorm voordelig in vergelijking met de commerciële winkelprijs. Elke gebruiker betaalt een vaste prijs van € 23,85 per jaar (of € 7,95 per trimester) voor het basispakket. Als de school kiest voor een contract, dan geldt een prijsgarantie van drie jaar. Indien er bijkomende software wordt toegevoegd, dan wordt de prijs per jaar herberekend op basis van de toegevoegde titels.

Mag ik software doorrekenen aan leerlingen?

  • Software voor dagelijks gebruik door de school, leerkrachten en administratie zijn ten koste van de school.
  • Software als leermiddel kunnen worden doorgerekend aan de leerling na overleg met de schoolraad en na vermelding in het schoolreglement. De leerlingen behoudt de vrijheid om software elders aan te kopen. Deze leerlingen worden dan afgetrokken van de totale telling van de school.