Google Chromebooks via Signpost: ouders sparen maandelijks 100 euro uit per leerling

Het Martinuscollege in Grootebroek vervult een regionale rol en trekt ongeveer 1600 leerlingen uit de wijde omgeving aan, dankzij het diverse aanbod van voortgezet onderwijs: VMBO, HAVO en VWO. De school creëert een inspirerende leeromgeving met meerdere aula's, buitenruimtes, een mediatheek, moderne sportfaciliteiten en bovenal een nieuw WiFi-netwerk voor digitaal onderwijs met Google Chromebooks. Om te digitaliseren zijn natuurlijk ook investeringen nodig. En sinds de samenwerking met Signpost hebben vooral ouders flink bespaard op hun investeringen in hardware.

Chromebooks niet meer weg te denken uit klaslokaal

“Als brede scholengemeenschap heeft het Martinuscollege alle opleidingen in het voortgezet onderwijs onder één dak,” zegt Jan Jacob Jaarsma, Directeur Onderwijs. “Met de introductie van de Chromebooks in 2015 creëerden we een digitale leeromgeving. Om daar goed mee van start te kunnen gaan, is het belangrijk om een aantal mensen deskundig te maken voor dit nieuwe traject. Eenmaal de expertise er was, hebben de docenten en ons personeel van elkaar geleerd via interne trainingen, zodat iedereen bekwaam werd in lesgeven met de digitale mogelijkheden van Chromebooks. En deze zijn momenteel echt niet meer weg te denken uit ons onderwijs.”

Goede prijs en garantie via Signpost

Matthijs Rietdijk, Hoofd Systemen: “Op dit moment zitten er zo'n 1600 leerlingen op deze school en we hebben ongeveer 1500 Chromebooks in gebruik. In principe bekijken we elk jaar de professionele partijen die Chromebooks aanbieden en dan kijken we naar goede contractvoorwaarden, garantie en vooral... een goede prijs. Daarom werken we nu al enkele jaren met Signpost. In vergelijking met de vorige partij was de maandelijkse besparing voor ouders al aanzienlijk, maar met hun recente prijsverhoging bedraagt het verschil dit jaar zelfs 100 euro per Chromebook. Dit vormt een doorslaggevend argument om voor Signpost te (blijven) kiezen.

Daarnaast is onze ICT-afdeling compleet ontzorgd. Wanneer leerlingen langskomen met vragen over hun Chromebook, bekijken we eerst of we zelf kunnen helpen. Is het echt stuk, dan kunnen we dit aanmelden bij Signpost. Leerlingen krijgen dan een Chromebook te leen, zodat ze aan de slag blijven terwijl hun toestel in één of twee dagen wordt gerepareerd. Wat hierbij mooi is: leerlingen of ouders betalen hiervoor een maximum van 39 euro, een heel schappelijke prijs,” zegt Rietdijk.

Geen verlies van onderwijstijd

“Ik gebruik de Chromebooks in combinatie met Google Classroom, waarin ik opdrachten kan uitzetten voor leerlingen," zegt Matthé Venneker, docent Engels aan het Martinuscollege. "Mijn leerlingen kunnen er heel snel mee werken en ik hoef het eigenlijk niet eens aan hen uit te leggen. Chromebooks zijn heel intuïtief, starten snel op en de batterij gaat ook lang mee. Doordat de leerlingen er heel snel mee overweg kunnen, raak je eigenlijk geen onderwijstijd kwijt. Vanaf dag één kunnen ze er effectief mee aan de slag.”

Tevreden ouders = tevreden school

“Ouders bestellen de Chromebooks eenvoudig via de Signpost webshop en zien meteen de mooie prijs die ze daarvoor hoeven te betalen per maand. Ze zijn ook tevreden dat het makkelijk te bestellen is, dat alles op school wordt geleverd en dat er een aanspreekpunt is in geval van vragen of herstellingen. En als ouders tevreden zijn, dan is dat school dat ook. Bovendien zorgt Signpost ervoor dat alle 1500 Chromebooks in perfecte conditie blijven, een serieuze ontzorging voor onze ICT-diensten, terwijl wij zelf steeds de touwtjes in handen houden,” besluit Matthijs Rietdijk enthousiast.

Contactgegevens:

Matthijs Rietdijk – ICT Manager Martinuscollege
De Aanloop 6 – 1613 KW Grootebroek (Noord-Holland)

+31 228 510 300 / info@martinuscollege.nl