Laptop- en Chromebookprojecten

Signpost is gespecialiseerd in laptop- en Chromebookprojecten (ook wel bekend als BYOD). Als elke leerling/student over hetzelfde type laptop en dezelfde (legale) software beschikt, kunnen leerkrachten/docenten hun lessen beter organiseren en ICT-coördinatoren problemen sneller oplossen.

Hoe pakt je een laptop- of Chromebookproject aan? Wij begeleiden je met onze stapsgewijze aanpak, waarbij de klemtoon niet enkel ligt op kwalitatieve hardware maar ook op een uitgebreide service.

Hoe verloopt zo'n laptopproject?

Welk toestel past bij jouw school?

Samen kiezen we welke laptops of Chromebooks aan jouw schoolvereisten voldoen, zoals geheugen en kracht. Nadien stellen we deze voor aan de leerlingen, studenten en hun ouders. Zo hoeven zij niet zelf op zoek te gaan naar een geschikt toestel. Gemakkelijk, toch?

Aankopen of huren?

Samen met de school bespreken we of de toestellen worden aangekocht of gehuurd via Leermiddel. Bij het huurmodel betaalt de leerling of student maandelijks een vast bedrag, terwijl bij het aankoopmodel het volledige bedrag in één keer wordt betaald.
Op deze manier worden laptopprojecten voor iedereen toegankelijk.

Gebruiksklaar bij levering

We bepalen samen welk besturingssysteem op de toestellen hoort, zodat ze direct klaar zijn voor gebruik bij levering. We koppelen ze aan Intune of, in het geval van Chromebooks, de beheerlicenties van Google. Alle laptops en Chromebooks leveren we in een schokbestendige hoes en voorzien we van een label met barcode voor eenvoudige identificatie.

Service is onze garantie

En weet je wat het beste is? Je komt niet voor verrassingen te staan.

We garanderen je één prijs inclusief service en garantie gedurende de hele afgesproken looptijd.

Reparatie nodig?

Meld eenvoudig defecten via het M4S-portaal. Beheer je toestellen en gebruikers op jouw manier: per individuele school, over scholengroepen heen, of volledig op maat. Jij beslist hoe, snel en eenvoudig.

Met onze On Site garantie staat een gecertificeerde servicemedewerker klaar om reparatie uit te voeren op school of bij de leerling thuis, zelfs tijdens schoolvakanties.

Reparaties binnen garantie?

Reparaties zijn kosteloos binnen de garantieperiode. Heeft de batterij minder dan 70 procent rendement? Geen punt, die zit bij ons standaard in de garantie en wordt kosteloos vervangen.

En ja, zelfs diefstal (buiten de schoolmuren) is gedekt. Gebruikers kunnen bovendien altijd terecht in één van onze talrijke servicecentra.

Wat valt er buiten de garantie?

Voor schades veroorzaakt door de gebruiker zelf, zoals bijvoorbeeld valschade of waterschade, betaal je hooguit een bedrag van 39 euro voor de reparatie.

Defecten die de werking van het toestel verhinderen, niet door slijtage of verkeerd gebruik, worden gedekt binnen ons servicepakket. Lees hier onze garantievoorwaarden.

Helpdesk support + laptop pitstop

Onze Helpdesk is altijd binnen handbereik, ook tijdens schoolvakanties! Via onze laptop pitstop maken we je laptops klaar voor het nieuwe schooljaar.

Laptop Pitstop: snelle servicebeurt voor laptops in tien stappen

Wil je de gebruikte laptops van jouw school een nieuw leven geven? Via een pitstop frissen we ze volledig op voor nieuwe gebruikers. Dit aan een vaste prijs per toestel.

Bekijk onze infographic voor een handig visueel overzicht van de tien stappen.

Lees meer over laptop pitstop
Adobe Stock 713327492