Webinars en digitale tools

Voortdurend worden er nieuwe digitale tools uitgebracht of worden bestaande tools geüpdatet. Maar hoe gebruikt u deze digitale tools efficiënt op uw school? Op deze pagina zetten we niet alleen de belangrijkste functies van enkele digitale tools op een rijtje maar delen we ook gratis webinars die dieper ingaan op deze toepassingen. Door te klikken op Bekijken gaat u naar de video van het specifieke thema.

Digitale tools

Vergaderopties in Microsoft Teams aanpassen

U zit in de les en moet de vergaderopties nog aanpassen. Waar kunt u dit alweer instellen in Microsoft Teams? Dimitri van Dillen toont u in deze korte tip waar u dit vindt.

>> Bekijken

Inhoudsopgave in Word online

U weet hoe u een inhoudsopgave kunt invoegen in Microsoft Word, maar in de online versie was dat tot voor kort nog niet mogelijk. Dankzij de nieuwe update kan dit vanaf nu wel. Wij vertellen u hoe!

>> Bekijken

ThingLink

Hoe maakt u beelden interactief? Met ThingLink! Zet een eenvoudige afbeelding om in interactieve visuele media.

>> Bekijken

Wheel Decide

Zorg voor dynamiek en interactie met uw klas met Wheel Decide. Programmeer enkele vragen of namen en laat het lot beslissen.

>> Bekijken

3-2-1 chat!

Dankzij de chatfunctie in Microsoft Teams zorgt u eenvoudig voor interactie met uw klas door een 3-2-1 chat op te zetten! Hoe? Bekijk deze video.

>> Bekijken

Breakout rooms

Microsoft Teams biedt met breakout rooms de mogelijkheid om vanuit een centraal klasgebeuren de klasgroep op te splitsen in kleinere werkgroepen.

>> Bekijken

Teams poll

Kom aan de hand van een Teams poll te weten wat de meningen zijn van uw klas over een bepaald thema aan de hand van de poll-functie in Teams.

>> Bekijken

Flipgrid

Maak eens een video met uw klas als onderdeel van een taak en stuur hen er samen op uit.

>> Bekijken